EXL-4926TBCD
Nový produkt
Sušička Excalibur Clear Door je oceňována především pro výhodné umístění motoru do strany, do kterého nehrozí zatékání tekutin ze šťavnatějších surovin, tak jak je tomu u sušiček s motorem umístěným ve spodní části. Je tak zajištěna ochrana proti zkratování motoru.
Provozní náklady sušičky ovoce Excalibur se pohybují v rozmezí 0,50 – 1,- Kč za hodinu. Ve srovnání s běžnými metodami konzervování potravin se tato investice do sušičky určitě vyplatí.
Pokud chceme při sušení syrových potravin zachovat účinnost enzymů, je třeba dbát na dvě důležité okolnosti. První z nich je správná kontrola teploty při sušení a druhá doba sušení. Enzymy ztrácejí svou účinnost tehdy, když jsou vystaveny příliš vysoké teplotě. Je-li však teplota sušení naopak nízká, proces sušení trvá delší dobu a potraviny se mohou kazit nebo se v nich rozmnoží bakterie.
Sušička ovoce Excalibur je vybavena sušícím systémem, který využívá horizontálního proudení vzduchu. Dalším prvkem je nastavitelný termostat, díky kterému je sušička ovoce vhodná pro sušení syrových potravin s udržením výživné hodnoty i po samotném usušení. Nastavitelný termostat ovládá teplotu vzduchu a zadní ventilátor vytváří horizontální proudění vzduchu, díky kterému dochází k rychlému a rovnoměrnému vysušení. Díky těmto dvěma prvkům dokáže sušička na ovoce Excalibur udržet dostatečně nízkou teplotu, při které enzymy neztrácejí svou účinnost, ale zároveň zajistí teplotu vzduchu ideální pro rychlé usušení potravin a nevhodnou pro růst plísní a bakterií. Většina běžných sušiček s jednotlivými sušicími tácy nad sebou je sestavena tak, že neumožňuje nastavit teplotu sušení ani správnou cirkulaci vzduchu. Tyto sušičky totiž suší potraviny odspodu nahoru a je třeba často vyměňovat sušící plata např. horní za podní apod.
Nastavitelný termostat, který je součástí sušičky na ovoce Excalibur byl speciálně sestaven tak, aby umožňoval žádoucí výkyvy teplot. Při vyšší teplotě se povrch potraviny rychle vysušuje, když poté teplota vzduchu poklesne, vlhkost ze středu potraviny vystupuje k suššímu povrchu. Toto kolísání teploty vzduchu také napomáhá udržovat stálou teplotu potravin během celého procesu sušení.
Sušička na ovoce je vybavena praktickými vysazovacími dvířky. Dvířka stačí pouze nadzvihnout a položit na horní plochu přístroje. Sušicí tácy pak můžete jednoduše vysunovat a zasunovat v případě, že chcete proces sušení kontrolovat, vyndávat hotové produkty nebo jednotlivé tácy čistit.
Odborníci na syrovou výživu volí jednoznačně Sušičky Excalibur!
Od samotného počátku hnutí za syrovou stravu je sušička ovoce Excalibur jedničkou nejvýznamnějších odborníků tohoto oboru. Před více než dvaceti lety mluvila Anna Wigmorová s Rogerem Ortonem (vlastník a prezident firmy Excalibur) a představila mu tento nový způsob životního stylu. Sama otestovala všechny sušičky ovoce na trhu a zjistila, že sušičky Excalibur jsou nejlepším výrobkem pro uchovávání živých potravin díky své jedinečné konstrukci, provedení, všestrannosti a výkonu. Sušička potravin Excalibur je ideální výrobek pro ty, kteří prosazují syrovou stravu a pro všechny, kterým jde o vysokou kvalitu konzumovaných potravin!
Doporučený postup sušení RAW
Optimální teplotou pro zachování sušení v režimu RAW je 45 – 48°C
Doporučujeme nastavit sušičku, na první dvě hodiny sušení, na maximální možnou teplotu pro daný druh sušené suroviny. V průběhu této doby dochází k intenzivnímu uvolňování vlhkosti surovin a teplý vzduch se tak přirozeně ochlazuje. Následně snižte teplotu sušení na maximálně 48°C a ponechejte na této úrovni až do konce sušení.