Teploměry, jakožto přístroje určené k měření teploty jsou v dnešní době snad nejznámějším fyzikálním přístrojem. Přitom před několika staletími byly úplně neznámými přístroji a lidé určovali teplotu pomocí vlastních tělesných pocitů, popřípadě u materiálu podle jeho barvy při rozžhavení. Doba měření různých teplot je již dávno dobou minulou a v ...
ZobrazitTeploměry, jakožto přístroje určené k měření teploty jsou v dnešní době snad nejznámějším fyzikálním přístrojem. Přitom před několika staletími byly úplně neznámými přístroji a lidé určovali teplotu pomocí vlastních tělesných pocitů, popřípadě u materiálu podle jeho barvy při rozžhavení. Doba měření různých teplot je již dávno dobou minulou a v dnešní době kromě standardních lékařských teploměrů hojně využíváme tento fyzikální přístroj i v gastronomických provozech. V nabídkách je široká škála teploměrů určených pro chladírenské provozy, ale i speciálně vyvinuté teploměry, které jsou vysoce odolné proti vysokým teplotám a opatřené vpichovými sondami tak, abychom mohli velice jednoduše zjistit, jaká je během pečení či vaření teplota uvnitř potraviny. Dříve klasické displeje jsou dnes doplněny i o digitální displeje, které měří danou teplotu s velkou přesností a novinkou na poli teploměrů již dnes nejsou ani bezdotykové laserové teploměry, které měří teplotu pomocí laserových paprsků.